Szegedi Vadaspark Szeged - Szeged safari park

Térkép

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. Elsősorban veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.

, Szeged print page , Szeged forward this info via e-mail Pick to your plan
forwarding via e-mail
Recipient name:
Recipient e-mail:
Your name:
Your e-mail address:
Message:

Állataink
A Szegedi Vadaspark állatgyűjteménye nem a legnagyobb Magyarországon. Ha csak a számokat tekintjük, közepes méretű állatkertnek számítunk. Azonban, ha a fajok ritkaságát, természetvédelmi értékét nézzük, igazolást nyer az az állítás, mely szerint a szegedi az egyik legkülönlegesebb állatkert hazánkban. Az itteni állatfajok jelentős része ugyanis még európai viszonylatban is kuriózumnak számít. A hazai állatkertek közül Szegeden élnek legnagyobb arányban nemzetközi fajmegmentési program részeként tartott állatok, minden negyedik fajunkkal részt veszünk EEP vagy ESB programokban. Természetesen a közkedvelt állatkerti állatok sem maradhatnak el, megtalálható nálunk oroszlán, szurikáta és teve, a közeljövőben tervezzük zsiráf és pápaszemes pingvin tartását is.

Természetvédelmi Mentőközpont
Kevésbé ismert, hogy az állatkertek egyben regionális természetvédelmi mentőközpontokként is működnek. Nagy számban fogadnak megsérült vadállatokat, elárvult kölyköket, fiókákat, vagy éppen engedély nélkül szállított, tartott, majd a hatóságok által elkobzott állatokat. A Szegedi Vadaspark ebből a szempontból is kiemelkedik a hazai állatkertek sorából, főleg a határhoz való közelsége miatt jelentős a szerepe az ilyen állatok befogadásában. Különösen azóta, hogy a déli határaink egyben az Európai Unió határaivá is váltak. Így többször előfordult az elmúlt években, hogy egyszerre több száz állatot kellett fogadnia a Vadasparknak.

Programok
Az állatok puszta megtekintésén túl igyekszünk változatos programokkal gazdagítani a vadasparki látogatást. 2008-ban indult el a Zoo Típusú Találkozások című állatbemutató programunk, amely során márciustól októberig, hétfő kivételével minden nap különleges találkozóra invitáljuk az érdeklődőket, a nap folyamán különbötő időpontokban és helyszíneken.

Az állandó programok mellett számos rendezvényünk várja a látogatókat. Egy részük valamely környezetvédelmi jeles naphoz kötődik, de igyekszünk tartalmas szórakozást nyújtani az ünnepnapokon, vagy éppen a nyáron meghirdetett családi napokon és éjszakai túrákon is.

Szolgáltatásaink
Az állatkertek fontos szerepet játszanak a természetvédelemben, oktatásban, nevelésben és kutatásban. Ennek fedezetét legnagyobb részt maguknak kell előteremteniük, a látogatók belépőjegyei, valamint különböző üzleti tevékenységek révén. A Szegedi Vadaspark esetében sincs ez másként, igyekszünk minőségi szolgáltatások révén emelni a bevételeinket – a nem csekély kiadásaink fedezésére.

2008. óta működik a Vadaspark saját üzemeltetési ajándékboltja, 2009-ben pedig a szintén saját működtetésű Pelikán-büfé épült fel az állatkert központi területén. Mindkettőben állatkerti alkalmazottak állnak a vendégek szolgálatára.

A Természetvédelmi Oktatóközpontunk főleg zoopedagógiai célokat szolgál, sokszor tartunk ott saját rendezvényeket, itt folyik az állatkerti gondozók képzése. Azonban mód nyílhat egyéb rendezvények tartására is az  épületben, legyen szó gyermekek szülinapi bulijáról, vagy kisebb konferenciákról, tréningekről és workshopokról.

Fontos információk:
A Vadaspark mindössze 2-2,5 kilométerre található Szeged belvárosától, ahonnan könnyen megközelíthető tömegközlekedési eszközökön is. Akik GPS-re bízzák magukat, azokat ne tévessze meg, hogy az az állatkert hivatalos címe, a Cserepes sor 47. alapján a gazdasági bejáratunkhoz vezérelné! A látogatói bejárat ugyanis csak a Kálvária sgt. felől érhető el.

Azt még a szegediek közül sem mindenki tudja, hogy a Vadaspark egész évben, még télen is nyitva tart, igaz rövidebb ideig. A munkaszüneti és ünnepnapok sem kivételek, sőt, ilyenkor szoktak a legtöbben ellátogatni hozzánk. A melegebb hónapokban a pénztár zárása után kezdődik az állatok és az állatházak zárása, amely folyamat körülbelül egy óráig tart. A téli hónapokban pedig a pénztár zárására már becsukjuk az állatainkat a hideg és a korai sötétedés miatt. Kérem, ezt vegyék figyelembe a látogatásuk tervezésekor!

A másik fontos szempont a látogatás szervezésekor a belépőjegyárak ismerete. Számos kedvezményt kínálunk csoportoknak és családoknak, érdemes utánuk tájékozódni, mielőtt a pénztárhoz lépünk.

A nyitva tartás és az aktuális belépő árak jobb oldalon a kapcsolódó dokumentumban találhatók.

Forrás: www.zooszeged.hu Fissítve: 2012. July 23.

Szálláshelyek és akciók a Szegedi Vadaspark közelében, Szeged városában

Mozart Hotel Mozart Hotel  4 stars hotel
Szeged 4 stars hotel
3 km far
Conference City-break Exclusive For couples
The Mozart Hotel is in the heart of Szeged. The hotel has a familiar atmosphere, and combines Baroque beauty to today's comfort. Feel the beats of Szeged's heart and enjoy the sights around, in a calm and pleasant...
From 7.500 Ft/person/night
Art Hotel Szeged Art Hotel Szeged  4 stars hotel
Szeged 4 stars hotel
2.9 km far
Wellness Conference City-break Exclusive Pensioner For couples
The Art Hotel Szeged is located in downtown Szeged facing directly to the Cathedral Square (Dóm tér).
From 12.263 Ft/person/night
Dóm Hotel Dóm Hotel  4 stars hotel
Szeged 4 stars hotel
2.9 km far
Conference City-break
A négy csillagos Dóm Hotel Szegeden, a belváros szívében, a Dóm közvetlen szomszédságában található. A szálloda frekventált elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthetők a város szórakozóhelyei...
From 11.950 Ft/person/night
Hunguest Hotel Forrás Hunguest Hotel Forrás  4 stars hotel
Szeged 4 stars hotel
4 km far
Wellness Conference City-break Baby-friendly Spa-recreation Water-side Family and child friendly Exclusive Sport and Relax tourism Water in the near
A négy csillagos Hunguest Hotel Forrás Gyógy- és Wellness Szálloda Szeged hangulatos belvárosától 10 perc sétára, a Napfényfürdő Aquapolis szomszédságában, közvetlen átjárással várja vendégeit.
From 13.600 Ft/person/night
City Hotel*** Szeged City Hotel Szeged  3 stars hotel
Szeged 3 stars hotel
3.3 km far
City-break Baby-friendly
A három csillagos City Hotel Szeged Európa egyik legszebb terén, a Széchenyi tér és a Tisza part között helyezkedik el; Szeged központjától, a gyönyörű Klauzál tértől és a sétálóutcától 5 percre.
Tisza Hotel Tisza Hotel  3 stars hotel
Szeged 3 stars hotel
3 km far
Conference City-break Baby-friendly Family and child friendly Castle Hotel Water in the near Pensioner For couples Pet-friend
Az elegáns belvárosi Tisza Hotel Szegeden főterén, a Széchenyi téren található, a Szegedi Nemzeti Színház, a Városi Bíróság, illetve a belvárosi mozi közvetlen szomszédságában.
From 7.850 Ft/person/night
Mátrix Hotel Mátrix Hotel  2 stars hotel
Szeged 2 stars hotel
3.7 km far
City-break Pet-friend
A családias hangulatú két csillagos Mátrix Hotel Szeged belvárosában található.
From 7.250 Ft/person/night
Tisza Alfa Hotel Tisza Alfa Hotel  2 stars hotel
Szeged 2 stars hotel
1.7 km far
Conference City-break Budget For couples
A Tisza Alfa Hotel Szegeden, pár perc sétára a belvárostól, csendes övezetben, a Teréz utcában található.
From 5.000 Ft/person/night
Tisza Sport Hotel Tisza Sport Hotel  2 stars hotel
Szeged 2 stars hotel
4.2 km far
Conference City-break Water-side Family and child friendly Budget Sport and Relax tourism Water in the near For couples
A három csillagos Tisza Sport Hotel Szegeden, csendes kertvárosi környezetben található, 200m-re a Napfényfürdő Aquapolistól.
From 7.600 Ft/person/night
Tisza Corner Hotel Tisza Corner Hotel  bed and breakfast
Szeged bed and breakfast
1.5 km far
City-break Family and child friendly Budget For couples
A Tisza Corner Hotel Szeged kapujában, a városba vezető út mentén található, a belvárostól 3 kilométerre.
From 6.800 Ft/person/night