Can we help you?+ 36 20 20 48008

Felszíni túrák az Aggteleki Nemzeti Parkban, Miskolc and surrounding

Az egykori Gömör-Tornai-karszt változatos felszínének növény- és állatvilága rendkívül gazdag. A táj arculat&aacut

e;t elsősorban a mészkő alapkőzet és az ún. "karsztjelenségek" határozzák meg. A változatos karsztfelszín mai képét mindezek mellett az emberi tevékenység (erdőirtás, faszénégetés, mészégetés, mezőgazdasági hasznosítás, állattenyésztés stb.) formálta. Az elmúlt évtizedekben a társadalmi körülmények és az életforma változásával a hagyományosnak mondható gazdálkodás szinte teljesen megszűnt.
E sokszínű táj minden évszakban lenyűgöző látványt nyújt, a helyi szakemberek által vezetett  falusétákon és ökotúrákon mindenki megcsodálhatja a vidék szépségeit.
A jelzett túraútvonalakon (kék, piros, zöld) és tanösvényeken a látogatók szabadon gyalogolhatnak, kerékpározhatnak, ill. lovagolhatnak. Ezen útvonalakról részletes információval az Aggteleki-karszt turistatérképei szolgálnak.

Aggteleki faluséta
A séta során az itt található ritka növény- és állatfajokról hallanak, megcsodálhatják a történelmi épületeket. Ellátogathatnak a barlanghoz kapcsolódó neves személyiségek emlékhelyeihez, gyönyörködhetnek a hagyományos gazdálkodást ma is aktívan folytató lakosság nadrágszíjparcelláiban, valamint megtekinthetik a Hagyományok Házában lévő kiállítást. Az aggteleki faluséta bővíthető ételkóstolóval, vagy az ételkóstoló külön is igényelhető. Az ételkóstoló helyszíne az aggteleki tájház. Az ételkóstolón részt vevők minimális létszáma 6 fő, maximális létszáma 30 fő. A program hossza és ára az igényelt ételtől függ (kenyér, cipó, kenyérlángos, kalács, herőce, rétes, krumplilángos).

Információ, egyeztetés és bejelentkezés az aggteleki falusétára és/vagy az ételkóstolóra Szűcs Istvánnénál (Erika) az alábbi telefonszámokon: 30/435-47-88 (saját), ill. 48/503-208 és 48/503-209 (Aggteleki Polgármesteri Hivatal). Az ételkóstolóra min. 2 héttel előre kell jelentkezni.


Jósvafői faluséta
Jósvafő, az Aggteleki Nemzeti Park műemléki jelentőségű települése a Jósva-, Kecső-, Kajta- és Tohonya-patakok összefolyásánál, sziklás hegyoldalak által körülzárt völgyben található. Földrajzi fekvésével, kiváló természeti adottságaival, forrásaival, a hagyományos paraszti életformát elénk táró, népi lakóházaival és gazdasági épületeivel, valamint ipar- és kultúrtörténeti emlékeivel jellegzetes hangulatot áraszt. Vezetővel kb. 3 óra alatt járható be.

Előzetes bejelentkezéssel (min. 1 nap)  5-30 fő esetén
(A nappali, vagy éjszakai túra során a „Nyitott Szín”-ben helyi gasztronómiai bemutató program, ill. alkalmi falusi vendégasztal szolgáltatás igénybevételére van lehetőség.)

Jósvafői ófalui séta
Előzetes bejelentkezéssel (min. 1 nap)
5-30 fő esetén (1500 m – 2 óra)
A nappali, vagy éjszakai túra során a „Nyitott Szín”-ben helyi gasztronómiai bemutató program, ill. alkalmi falusi vendégasztal szolgáltatás igénybevételére van lehetőség.

Jósvafői Szőlőhegyi túra pinceház látogatással

Előzetes bejelentkezéssel (min. 1 nap)
5-30 fő esetén (4000 m – 3-4 óra)
A pinceház látogatás során helyi gasztronómiai bemutató program keretében krumplilángos, ill., pálinka és borkóstolásra van lehetőség.

Jelentkezés, információ:
Berecz Béla: 30/3311-722,
Üzenetrögzítő/fax: 48/350-053
E-mail: berecz_bela@freemail.hu

Keleméri túra
A 4 órás speciális túra keretében szakavatott vezető segítségével ismerkedhetnek meg a résztvevők a fokozottan védett Mohos-tavak zoológiai, botanikai és kultúrtörténeti értékeivel. A túra kiegészíthető a Tompa Mihály Emlékmúzeum és a műemlék református templom megtekintésével. A fenti programok mellett előzetes egyeztetés alapján a Mohos Házban természetvédelmi előadás és szabadtéri biológiaóra is igényelhető.
Túraindulás: Mohos-Ház – Kelemér, Tompa Mihály u. 129.
Előzetes bejelentkezéssel (min. 7 nap), kb. 5 km, 2,5 óra
Jegyváltás: Kelemér, Mohos Ház

Bejelentkezés:
Telefon: Szilágyi János 30/631-1722
         Drozd Attila: 30/331-1721
Fax: 48/503-000
E-mail: aggtelek@tourinform.hu

 

More information »
Forrás: Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága
Frissítve: 2017. April 26.
E-mail cím: aggtelek@tourinform.hu
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: info.anp@t-online.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Accommodation and deals Felszíni túrák az Aggteleki Nemzeti Parkban in the near

About our site

700+ hotels, you can choose from 1000+ and 7000+ event are attractions that are continually updated. The hotels, motels and other accommodations best offers, promotions can find here. No booking fees!
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Fröccsöntés
Green events
Price guarantee

Contact us

Our colleagues answer questions, assist in the hotel reservation.
E-mail | info@utazzitthon.hu
Tel.: +36-20-20-48008
Nyitvatartás: H-P: 8.00-18.00, SZ:10.00-16.00
Contact info
Colleagues
Contact info

Közösségi kapcsolat

Newsletter
iratkozzon fel hírlevelünkre!